Gootsteen ontstoppen

Stroomt het water in de gootsteen niet weg? Plotselinge rioollucht in huis? Slecht nieuws! Uw gootsteen is verstopt. Iedereen die dit meemaakt vindt dit vervelend, u moet uw gootsteen (laten) ontstoppen.

Wacht zeker niet lang met het ontstoppen van uw gootsteen, om ergere problemen te voorkomen. Rioolservice west kan in de meeste gevallen uw verstopping dezelfde dag nog verhelpen. Een afspraak maken kunt eenvoudig doen door te bellen of te mailen via ons contactformulier.

DIRECT

CONTACT OPNEMEN

BEL: 0174 – 725 814
STUUR EEN EMAIL
verstuur contactformulier

Laat uw gootsteen direct ontstoppen

Ontdekt u dat uw gootsteen verstopt is, schakel dan direct een expert in. Wacht niet af of de verstopping vanzelf weer overgaat. Zo worden stankoverlast en verergering van de verstopping voorkomen.

Indien u te maken krijgt met een acute verstopping van uw gootsteen kunt u ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken. Vaak kunnen wij uw gootsteen dezelfde dag al ontstoppen, mede dankzij ons goed uitgerust bus.

Uw wc snel ontstopt, mede dankzij onze goed uitgeruste rioolbus
Contact opnemen

Gootsteen zelf ontstoppen

Uw gootsteen is verstopt, maar kunt u de gootsteen zelf ontstoppen? Misschien vindt u het nog te vroeg om een afspraak te maken met RioolService West en is de gootsteen verstopping (nog) niet heel erg. Dan kunt u de volgende acties zelf verrichten:

·      De plopper: een rubberen zuignap aan een houten steel;

·      Zwanenhals/sifon losmaken en het vuil eruit halen;

·      Van afwasmiddel en heet water een sopje maken;

·      Ontstoppingsmiddelen.

Oorzaak verstopte gootsteen

Het is natuurlijk fijn wanneer uw gootsteen weer ontstopt is en al het water weer gewoon wegstroomt. Maar het is goed om te weten wat de oorzaak van uw verstopte gootsteen was, zo kunt u een nieuwe verstopping voorkomen.

Veruit de meest voorkomende oorzaak zijn voedselrestanten. Mensen spoelen deze weg door de gootsteen. Dit gaat lange tijd goed, maar na verloop van tijd zorgt ophoping van vet ervoor dat uw gootsteen dichtgeslibd is. U kunt dus eenvoudig een verstopping voorkomen, door vooral geen etensresten en vette substanties weg te spoelen. Hier is uw riool niet voor gemaakt!

Handen wassen onder een lopende kraan
Loodgieter in Westland De Lier met spoed nodig

Gootsteen laten ontstoppen?

Schakel Rioolservice West in. Heeft u een noodgeval en direct een rioolspecialist nodig? Dan kunt u ons 24/7 bereiken

0174 – 725 814 of 
Neem contact op