Rioollucht in huis

Telkens wanneer je je huis binnenkomt ruik je het; die vieze, indringende rioollucht in huis. Een verschrikkelijke rioolstank in huis die je overal ruikt. Zo’n lucht kan je woonplezier behoorlijk aantasten. Heb je last van een rioollucht in huis of rioollucht in de badkamer, denk dan niet dat deze vanzelf wel weer overgaat. De kans is namelijk groot dat de stank wordt veroorzaakt door een probleem met je riolering, wat opgelost moet worden. Langdurig wachten kan zelfs tot gezondheidsklachten leiden, belangrijk dus dat je snel actie onderneemt.

DIRECT

CONTACT OPNEMEN

BEL: 0174 – 725 814
STUUR EEN EMAIL
verstuur contactformulier

Rioollucht in huis? Dat probleem pak jij direct aan!

Rioolservice West onderzoekt waar de stank vandaan komt en pakt de oorzaak aan. Zo woont u weer snel in een woning zonder rioollucht!

Contact opnemen

Wat veroorzaakt die rioollucht?

Er kunnen verschillende redenen zijn van de rioollucht in jouw huis. Waar in je huis de stank het sterkst is, of wanneer (bijvoorbeeld na een regenbui), verklaart vaak al een hoop. En in sommige gevallen kun je zelf al direct actie ondernemen.

Een lekkage in de riolering

Een veelvoorkomende oorzaak van een putlucht in huis is een lekkende riolering. Door een lekkage kan rioolwater in een kruipruimte of kelder lopen. Wordt dit lek niet direct opgemerkt en blijft het water liggen, dan zorgt dit voor een rioollucht door het hele huis. Ontdekt u water in uw kruipruimte, schakel dan direct een Riooldienst in om te onderzoeken of uw riolering lekt.

Verstopte afvoer of riolering

Spoelt je toilet niet goed door? Of blijft er water in de afvoer van je gootsteen of in het doucheputje staan? Dan heb je waarschijnlijk last van een verstopte riolering. Het water kan niet goed wegspoelen en blijft daarom staan en gaat uiteindelijk rotten, wat rioollucht veroorzaakt. Spoelt het water in de gootsteen niet goed, maak dan eerst het sifon goed schoon. Spoelt het doucheputje niet goed door, maak deze dan schoon. Vaak blijven hier haren en shampoo- en zeeresten in hang wat een verstopping veroorzaak. Blijft de verstopping aanhouden, dan is het nodig om je riool of afvoer te laten ontstoppen door een rioolservice.

Rioolvliegjes, ook wel Motmuggen genoemd

Rioollucht in huis door slechte ontluchting

Hangt de rioolucht in het hele huis? Dan is er misschien iets mis met de ontluchting van het toilet, van de kruipruimte of de kelder. Dit merk je vooral na een flinke regenbui, de stank zal dan nog erger zijn. Een borrelende afvoer kan ook wijzen op problemen met de ontluchting. Rioolservice West ontlucht jouw riool vakkundig en helpt jou snel van die rioollucht af.

Laat die rioollucht in je huis direct aanpakken!

Wacht niet te lang met het inschakelen van een rioolexpert om de rioollucht in huis te verwijderen. Het probleem zal zichzelf niet oplossen en alleen maar erger worden. Ruik je een rioollucht in huis of een putlucht in de badkamer, zorg er dan ieder geval voor dat je goed ventileert. Dit verkleint de kans op gezondheidsproblemen.

Loodgieter in Westland De Lier met spoed nodig

Noodreparaties en ontstoppingen

Heeft u een noodgeval en direct een loodgieter nodig? Dan kunt u ons 24/7 bereiken

0174 – 725 814 of 
Neem contact op